Kids College Aardwetenschap in de keuken

9 oktober 2019, van 15:00 tot 16:30 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Roosevelt Junior organiseert in samenwerking met ZB en UCR weer een supertof Kids College.

Prof. Joseph Resovsky, University College Roosevelt

Wat werkt meer als een echte vulkaan: azijn gemengd met zuiveringszout of olie gemengd met zout en bruisend water? Beweegt de aardkorst als een kokende pastasaus of als zacht brooddeeg?

Hoe kan je een stuk worst in een blik tomatensoep ‘zien’ alleen door de kleine golfjes op de oppervlakte te bekijken? Of hoe vind je een pot appelmoes in een gesloten voorraadkast met behulp van de trillingen van de motor van de  magnetron er bovenop?

Met de wetenschappelijke methoden van een seismoloog, natuurlijk! Kom welke geheimen van de aardwetenschap in onze keukens verborgen zijn!

Meer Informatie

Deelname is gratis. Inschrijving is wel verplicht. Het college duurt van 15.00 tot ongeveer 16.30 uur met een korte pauze tussendoor. De middag zal plaatsvinden in de ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg. Meer informatie volgt bij inschrijving.

Wil je meedoen?

Geef je voor 7 oktober op door een mailtje te sturen met je voor- en achternaam, je groep en je school naar junior@ucr.nl.