Overzicht activiteiten Kinderboekenweek

4 oktober 2017 t/m 15 oktober 2017 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek. Een week om van te bibberen, want griezels en engerds staan dit jaar centraal. De Bibliotheek is griezelig leuk in oktober. Kom langs en doe mee aan onze spannende activiteiten!

Opening Kinderboekenweek met lied: Gruwelijk eng! (4 oktober 13.30 uur)

Op 4 oktober om 13.30 uur wordt de Kinderboekenweek 2017 geopend in ZB met het Kinderboekenweeklied ‘Gruwelijk Eng!’ van Kinderen voor Kinderen.
De titel van het liedje is tevens het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Alle kinderen worden uitgenodigd om lekker mee te komen zingen en te dansen.

Workshop: Maak van een oud boek een griezelboek! (4 oktober 15.00 uur)

Geef een afgeschreven boek een nieuw en opwindend leven!
Verander het met schaar, lijm, boormachine, bouten en moeren in iets anders. Een griezelboek dat nooit opengemaakt mag worden, of een robot die eigenhandig alles sloopt. Je mag ook zelf dingen meebrengen, zoals wieltjes, kettingen, sloten enz. Een griezelig leuke workshop, waarbij de hulp van ouders welkom is.

Voor kinderen van 9-12 jaar

Datum: 4 oktober
Tijd: 15.00-16.30 uur
Plaats: Guushuus, begane grond
O.l.v. Lucy de Graaf
(Maximaal 12 deelnemers)

Workshop: Grote griezels gaan de bieb bevolken! (4 oktober 15.00 uur)

We gaan griezels maken van karton en papier, heel groot en heel eng! Kom je ook?

Voor kinderen van 6-9 jaar

Datum: 4 oktober
Tijd: 15.00 - 16.30 uur
Plaats: Foyer
O.l.v. Ollo Feenstra
(Maximaal 15 deelnemers)

Kids College Griezelig (4 oktober 14.00 uur)

Hoe schrijf je een (gruwelijk spannend) verhaal? (Marcel van Driel, schrijver)

In het kader van de Kinderboekenweek, met als thema Griezelen, komt schrijver Marcel van Driel op bezoek. Marcel van Driel verzon als kind al vreemde verhalen en zijn ouders vroegen zich soms af of hij van een andere planeet kwam. Sinds 2002 is hij schrijver, en hij heeft nu al meer dan veertig boeken op zijn naam. Hij is onder andere bekend van de superspannende Superhelden.nl serie.

Hij vertelt tijdens dit college over hoe zijn boeken tot stand zijn gekomen, hij gaat ook in op hoe verhalen ontstaan, welke technieken schrijvers gebruiken om verhalen gruwelijk spannend te maken en praat met jullie over hoe technologie onze nabije toekomst gaat veranderen.

Het Kids College vindt plaats in het Betje Wolff Auditorium van ZB en begint om 14.00 uur. Wij zorgen voor iets te drinken en iets lekkers tussendoor.

Aanmelden
Deelname is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden. Dit kan door een e-mail te sturen met je voor- en achternaam, je groep, je school en 'Kids College Griezelig' aan info@wkzeeland.nl. Leeftijd 6-9 jaar.

Fablab Junior (11 oktober 14.30 uur) VOLGEBOEKT!

Op 11 oktober organiseren we in het kader van de Kinderboekenweek een FabLab Junior. In aansluiting op het Kids College gaan we een griezelboek ontwerpen en maken. 

Bedenk wie de gruwelijk enge superheld wordt van jouw griezelverhaal.

Loet griezelt met de Sprookjeskoningin (14 oktober 15.00 uur) GEANNULEERD

Een muzikale, spannende en interactieve voorleesvoorstelling met poppenspel door theatermaakster en auteur Ruth Bakker (ook bekend van Loet).

De Sprookjeskoningin is alle sprookjes kwijt. Samen met de kinderen gaat ze op een muzikale en spannende zoektocht, waarbij ze hulp krijgen van de trol, de heks en Kraantje de Kraanvogel. Griezel jij mee met de Sprookjeskoningin?

De voorstelling is gebaseerd op het nieuwe sprookjesboek De Sprookjeskoningin van Ad Grooten.

Tijd: van 15.00 tot 16.00 uur
Plaats: ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Betje Wolff Auditorium
Kosten: €3,50 p.p.

DEZE VOORSTELLING IS HELAAS GEANNULEERD WEGENS ZIEKTE. ER WORDT EEN NIEUWE DATUM GEZOCHT.