Poëzieworkshop

25 januari 2018, van 18:45 tot 20:45 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: geen

Zit in jou een nieuwe William Shakespeare of Emily Dickinson? Misschien een Piet Paaltjens, Ingrid Jonker of Remco Campert? ‘Bedrijf’ je graag poëzie of schrijf je gewoon regelmatig mooie gedichten? Wil je jezelf misschien verbeteren, verbazen en verrassen? Neem dan deel aan de Poëzieworkshops van ZB.

In twee maandelijkse workshops op de donderdagavonden 25 januari (Nationale Gedichtendag) en 15 maart (Boekenweek 2018) kun je onder begeleiding van SchrijfLab-docente en schrijfster Anna A. Ros en de Middelburgse stadsdichter Anna de Bruyckere werken aan jouw poëtische kwaliteiten.

In de workshops schrijf je zelf korte gedichten, om te beginnen rond het thema ‘theater’ dat dit jaar op Gedichtendag en in de Week van de Poëzie centraal staat. We bekijken elkaars werk, helpen om het nòg mooier te maken, geven je een inkijkje in onze eigen schrijfpraktijk en voorbeelden van poëzie die wij bijzonder vinden. De twee workshops laten je kennismaken met allerlei vormen van poëzie: van traditionele vormvaste poëzie tot vrij werk.

Deze twee uur durende workshops zijn bedoeld voor iedereen met een poëtische ziel en een willige pen, die onder begeleiding van ervaren dichters met hun eigen poëzie aan de slag willen gaan.

  • Deelname: gratis
  • Data: 25 januari en 15 maart 
  • Je kunt deelnemen aan één (of beide) workshop(s)
  • Tijd: 18.45-20.45 uur
  • Plaats: 25 januari: Foyer ZB, 15 maart: eerste verdieping ZB