Masterclass Compositie en licht door fotograaf Rob Marinissen

13 januari 2018, van 10:00 tot 16:00 | Auditorium, ZB

Kosten: € 50, studenten €25

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Actief aan de slag met fotografie in een bijzondere masterclass. Geschikt voor iedereen die bezig is met fotografie.

Over Rob Marinissen

Tijdens zijn examenjaar aan de School voor Fotografie in Den Haag in 1987 ontwikkelde Rob Marinissen een eigen compositietheorie met één doel: sterk beeld maken. Die theorie werd praktijk. Hij slaagde cum laude en kreeg twee prijzen voor zijn eindexamenwerk dat gericht was op de muziekindustrie. Een dag na zijn eerste kennismaking met Muziekkrant Oor fotografeerde Marinissen zijn eerste cover en in de periode die volgde werkte hij met grote namen uit de muziekindustrie: Lenny Kravitz, Pearl Jam, Bon Jovi, Philip Glass, Ian Dury, Bob Geldof en de NITS, Tröckener Kecks, De Dijk.

Na 10 jaar rock ’n roll verbreedde Marinissen zijn horizon en werd hij Hoofd Fotografie aan de KABK in Den Haag. Hij opende een post-productie en VFX studio en wat later talent agency The Valley in Amsterdam en een creatieve studio in Dubai. Na 3 decennia rond fotografie heeft Marinissen het medium van alle kanten gezien; als fotograaf, als docent, pionier, organisator, producer, talent-coach, creative director en regisseur.

Bij de aanmelding s.v.p. vermelden: Masterclass 13 januari.

Lezing 'Marinissen on Photography'

Voorafgaand aan de masterclass, op woensdag 10 januari 2018 van 19:30 tot 21:30, verzorgt Rob Marinissen een lezing 'Marinussen on Photography'.

Van rock ’n roll fotograaf tot digitaal pionier en creative director

Auditorium, ZB

Meer informatie