Woongemeenschappen

14 november 2018, van 19:30 tot 21:00 | ZB, Wim Hofmanzaal, Kousteensedijk 7, Middelburg

Bijeenkomsten in Middelburg, Goes en Terneuzen voor mensen die interesse hebben of zich willen verdiepen in één of andere vorm van gemeenschappelijk wonen en werken.

Het initiatief Anders Wonen Walcheren organiseert in november in samenwerking met Stichting CPOZ en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland drie bijeenkomsten in de Zeeuwse regio voor mensen die interesse hebben of zich willen verdiepen in één of andere vorm van gemeenschappelijk wonen en werken. De bijeenkomsten vinden plaats in het kader van de expositie AT HOME samen bouwen samen wonen die tot en met 1 december van dit jaar te zien is in de ZB.

Drie bijeenkomsten

14 november, 19.30 - 21.00 uur: ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg
15 november, 18.30 - 20.00 uur: Bibliotheek Goes, Oostwal 34, Goes
17 november, 10.30 - 12.00 uur: Bibliotheek Terneuzen, Oostkant 1, Terneuzen

Aanmelden

Graag aanmelden (waar, met hoeveel personen) via info@anderswonenwalcheren.nl.

Programma

Elke bijeenkomst heeft dezelfde opzet. Een rondje kennismaken, een korte inleiding met twee ervaringsdeskundigen en uitwisselen van kennis, ideeën en ervaringen. Ook het doel is steeds hetzelfde: mensen in de regio bij elkaar brengen en bouwen aan een netwerk. Wat is een woon(werk)gemeenschap? Wat heb je eraan? Wat zijn de ervaringen van mensen? Hoe zet je zoiets op? Is het alleen voor kopers of ook voor huurders? Is het iets voor jou?

Woningdelen

Er bestaan veel vormen van woningdelen in Nederland. Voorbeelden zijn wonen in een woongroep (nadruk op delen met minder privacy), wonen in een vorm van gemeenschappelijk wonen (meer nadruk op privacy met in wisselende mate delen) en woningdelen (met name door studenten en economisch gemotiveerd).