Wensboom

5 december 2019 t/m 20 december 2019

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zowel in de ZB als in ZB| Bibliotheek Vlissingen en de bibliobussen kunnen bezoekers een persoonlijk bericht achterlaten in de Wensboom. De activiteiten sluiten aan bij het landelijke programma Joris’ Kerstboom.

Wie zet jij in het licht?

ZB biedt bezoekers via de Wensboom een plek om iemand in het licht te zetten, te bedanken of een bijzonder verhaal te delen. Vrijwillige medewerkers van Zeeuws Verlies zijn bij alle wensbomen om bezoekers die, op wat voor manier dan ook te maken hebben met verlies, een luisterend oor te bieden. Zeeuws Verlies heeft, zoals ieder jaar, van 6 t/m 20 december ook een grote Wensboom in Groenrijk Middelburg aan de Mortiereboulevard. Vrijwilligers zijn daar in het weekend ’s middags aanwezig.

Wenskaarten

Er zijn wenskaarten te verkrijgen van 5 t/m 20 december in de vestigingen van ZB, inclusief de bibliobussen, en in Groenrijk Middelburg. In ZB Middelburg zijn de wenskaarten van 17 tot 20 december te verkrijgen.
Bezoekers kunnen de kaart ter plaatse schrijven en in de Wensboom hangen of mee naar huis nemen en later in de boom hangen.

Activiteiten rondom de wensboom

Zeeuws Verlies is in ZB| Bibliotheek Vlissingen aanwezig op donderdag 5 december van 10.00 tot 12.00 uur tijdens het Buurtcafé en van 6 t/m 8 december van 14.00 tot 16.30 uur om in gesprek te gaan met bezoekers. Op 17 en 18 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 16.30 uur terecht bij de medewerkers van Zeeuws Verlies in de ZB in Middelburg.

Vrijdag 20 december worden alle geschreven wenskaarten door de Taalbus van ZB naar Groenrijk Middelburg gebracht om daar in de Wensboom te worden gehangen. Om 14.30 uur zal een bekende Zeeuw de kaarten per postzak overhandigen. Iedereen is welkom daarbij aanwezig te zijn. De kaarten blijven tot half januari in de Wensboom hangen.

Lezing Hartmama

ZB organiseert woensdagmiddag 18 december om 16.00 uur de lezing ‘Hartmama’ door Susan van der Beek. Geconfronteerd worden met de dood van een ouder is als dochter traumatisch. Susan neemt de aanwezigen mee in haar persoonlijk verhaal en laat zien wat je zelf kunt doen om het grote gemis te aanvaarden.

Joris’ Kerstboom

Voor het televisieprogramma Joris' Kerstboom staat er op 6 en 7 december een kerstboom op het Abdijplein in Middelburg. Zet iemand in het licht door een foto van diegene in de Joris’ Kerstboom te hangen!