VPRO Tegenlicht Meet Up: Mensen, goden, technologie

27 februari 2018, van 19:30 tot 21:00 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Op dinsdag 27 februari organiseert ZB een nieuwe Tegenlicht Meet Up Zeeland met als titel Mensen, goden en technologie.

Hoe ziet onze wereld er in 2050 uit? Is de technologie ons dan de baas? Is het de stap in evolutie van homosapiens naar robosapiens? Of loopt het zo’n vaart niet?

Tegenlicht-uitzending

De hoofdpersonen in deze aflevering van Tegenlicht van 29 oktober 2017 geven hun visie: Kevin Kelly, schrijver van invloedrijke werken als What Technology Wants en The Inevitable. Kelly schetst de onvermijdelijkheid van technologie en ziet technologie zelfs als een autonoom evolutionair systeem. Kelly is ervan overtuigd dat we door de technologie al goden zijn en dat ook robots in hun
eigen goden zullen geloven. Yuval Noah Harari, schrijver van boeken over de geschiedenis van de mensheid Sapiens en Homo Deus.

Harari ziet een maatschappij met ongelijkheden ontstaan waarin sommige mensen zichzelf kunnen upgraden tot goden en anderen kwetsbaar en sterfelijk zullen blijven.

Aan de hand van fragmenten uit de uitzending van Tegenlicht gaan we met het publiek en de sprekers in gesprek.

Sprekers

  • Hans Peter Willems, directeur van MindConstruct, een bedrijf dat vergevorderd is in het nabouwen van het menselijke brein. Hij gaat vooral in op de vraag: hoe ver is de technologie en wat kunnen we allemaal nog verwachten?
  • Sabine Bierens, filosoof en werkt op dit moment aan haar promotie. Eerder werkte zij bij de gemeente Middelburg en het wetenschappelijk bureau van de VVD. 

Aanmelden

De toegang is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via serden@dezb.nl

Materiaal in de bibliotheekcollectie van ZB