VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Goudzoekers in YouTubeland

30 november 2017, van 19:30 tot 21:00 | CineCity, Spuikomweg, Vlissingen

Kosten: geen, graag aanmelden via serden@dezb.nl

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Meet Up naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht Uitzending Goudzoekers in YouTubeland van 22 oktober jl.

Op 30 november organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met HZ Cult een VPRO Tegenlicht Meet Up in CineCity in Vlissingen.

YouTube is in sneltreinvaart uitgegroeid tot één van de machtigste online platforms ter wereld. Welk uitgekiend verdienmodel schuilt er achter dit succesverhaal en hoe zal dit ons toekomstige medialandschap bepalen? Een kijkje in de wereld van de YouTubers, de marketeers en managers.

Dagelijks beginnen hordes jongeren een eigen YouTube-kanaal in de hoop zoveel mogelijk views te scoren en geld te verdienen. Een ware goudkoorts die ervoor zorgt dat deze vloggers voortdurend de grenzen opzoeken. YouTube is in sneltreinvaart uitgegroeid tot één van de machtigste online platforms ter wereld. Tegenwoordig droomt bijna ieder kind ervan om rijk en beroemd te worden op het videoplatform.

Tijdens de Meet Up nemen we samen met vloggers en deskundigen een kijkje in de wereld van YouTubers, de marketeers en managers om uit te vinden wat de financiële en psychologische consequenties zijn van een online verdienmodel, met 'You' als Unique Selling Point.