VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Zorgeloos leven

31 oktober 2017, van 19:30 tot 21:00 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen.

Zorgeloos leven

Jos de Blok, oprichter van ‘Buurtzorg’, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’ is de naam van zijn nieuwste project: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een persoonlijk portret van de man met een missie.

Jos de Blok
De organisatie van Tegenlicht Meet Up Zeeland (ZB, Switch en UCR) heeft Jos de Blok voor deze avond uitgenodigd op zijn Zeeuwse thuisgrond, maar helaas, Jos is in het buitenland om zijn concept van Buurtzorg ook daar uit te dragen (inmiddels in 10-tallen landen overgenomen). Hij zal daarom via fragmenten uit de documentaire zijn ideeën toelichten. De uitzending was 15 oktober 2017 VPRO NPO2.

Gespreksthema's en gasten 

  • Thema 1 met o.a. medewerkers van Buurtzorg Zeeland, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en Jan de Graaf, bestuurder van Stichting Werkt voor Ouderen. Over ervaringen en kansen voor zelfsturende teams in de thuiszorg en in instellingen.
  • Thema 2 met o.a. Eeke van der Veen, voorzitter Toekomst Zorg Zeeland. Over de invloed van de burger op zorgverleners, -organisaties en -verzekeraars.
  • Thema 3 Andere sectoren en zelfsturing? Met inbreng van de Brabants Zeeuwse Werkgevers

Moderator Myrthe Jansen zal de aanwezigen de ruimte bieden aan de gesprekken deel te nemen. Aanmelden: serden@dezb.nl