VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland

16 januari 2019, van 19:30 tot 21:00 | Porgy & Bess, Noordstraat 52, 4531 GJ Terneuzen

Kosten: Geen, wel graag aanmelden bij: serden@dezb.nl

Anno 2019 is niets meer wat het lijkt. Wat kunnen we nog geloven van nieuwssites en social media? Worden we voortdurend gemanipuleerd? ZB organiseert in samenwerking met Switch en HZ Cult weer een VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland.

Workshop Fake News
Wijzijndrog, een organisatie die zich bezighoudt met bewustmaking van Fake News, geeft in een uur een workshop nepnieuws maken met je eigen smartphone. Journalist Maurits Sep (PZC) is aanwezig om te vertellen uit de dagelijkse praktijk van de journalistiek.

Deep Fake News
De term Deep Fake staat voor audio en videobeelden die door middel van kunstmatige intelligentie zijn gecreëerd. Met deze technologie is het mogelijk echte mensen dingen laten zeggen en doen die ze nooit gezegd of gedaan hebben. We gaan van Fake News naar Deep Fake News.

Bedreiging
De Deep Fake technologie ontwikkelt zich zo rap dat deze toegankelijker wordt voor de massa, met alle gevolgen van dien. Wetenschappers proberen met algoritmes Deep Fake video’s op te sporen en onschadelijk te maken. Maar deze Deep Fakes worden steeds realistischer, moeilijker op te sporen en kunnen uiteindelijk een gevaar vormen voor onze samenleving.

VPRO Tegenlicht uitzending Deep Fake News terugkijken