Stoere mannen - Sterke verhalen

24 februari 2019, van 15:00 tot 17:00 | Kaffee 't Hof Middelburg

Kosten: leden/studenten € 10, niet leden € 12,50

Marcel van Roosmalen C Elmer van der Marel

Het succesvolle programma Stoere Mannen, Sterke Verhalen komt naar Zeeland! Met Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen over voetbal (en hun moeders).

Marcel van Roosmalen en Bjorn van der Doelen in kaffee 't Hof Middelburg

In dit programma brengen we mannen op rock-’n-roll wijze in aanraking met literatuur. We doen dit door het uitnodigen van een hoofdgast zoals een muzikant die ook boeken schrijft, of een auteur die sterk om muziek geeft. Dit zijn verhalenvertellers vol sterke verhalen. Zij vertellen over hun mooiste leeservaringen, de beste boeken en absolute must-reads. Denk bijvoorbeeld aan Eric Corton, Leon Verdonschot en Johan Derksen. Ze krijgen dan ook de vraag of ze een tas vol boeken en een tas vol platen mee willen nemen.

Daarnaast is er een randprogramma waarin muziek een grote rol speelt. Per gast wordt er gekozen voor een lokale band of artiest die qua muziekstijl aan sluit. Zij krijgen de vraag of ze naast hun gewone repertoire ook een ode willen schrijven aan de hoofdgast van de avond.

Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen

Bjorn van der Doelen

Marcel van Roosmalen is bekend als journalist, columnist en schrijver, o.a. voor Hard Gras en NRC-Handelsblad. Hij observeert vanaf de zijlijn en dat levert inzichten op die vaak hilarisch zijn.
Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van o.a. PSV en NEC. Al voor zijn dertigste ging hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Hij schrijft songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathie veur d’n Duvel.

Foto Marcel: Elmer van der Marel