Standplaats Zeeland 2019

4 november 2019 t/m 5 november 2019 | diverse locaties

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jan Rotmans is de Standplaats Zeeland gast van 2019.

Prof. dr. ir. Jan Rotmans is een scientivist, een gepassioneerde en rebelse wetenschapper die in de praktijk betrokken is bij het versnellen van transities en duurzaamheid. Hij is hoogleraar transities en transitiemanagement Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zowel nationaal als internationaal is hij een autoriteit op het gebied van transities en heeft hij meer dan 200 publicaties op het gebied van klimaatverandering, global change modellering, duurzame ontwikkeling, transities en systeeminnovaties geschreven. Daarnaast is professor Rotmans ook auteur van 27 boeken.

Jan Rotmans onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar speelt daar ook een actieve rol in.
Door het oprichten van ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en het mede oprichten van Zorgeloos, wil hij de transitie versnellen. Met zijn kennis wil hij graag de spelregels opstellen hoe deze transitie gerealiseerd kan worden en friskijkers en dwarsdenkers uit alle hoeken van de maatschappij bijeen brengen om op creatieve wijze samen het kantelpunt te bereiken.

Ook is Jan een uitzonderlijk gepassioneerde spreker, die zowel nationaal als internationaal het publiek weet te boeien, inspireren en motiveren. In 2012 en 2014 werd hij door deze unieke kwaliteiten dan ook gekozen tot Spreker van het Jaar.

De sectoren waar Jan graag het publiek mee inspireert en wakker schudt tijdens zijn enthousiasmerende lezingen:
- Nieuwe economie, Onderwijs, Zorg, Duurzaamheid, Energie, Kantelende samenleving, FinanciĆ«le kanteling, Creatieve sector, Bouw, Transities.

Programma maandag 4 november

  • Conferentie over toekomst van de Oosterschelde (NPO) in het Watersnoodmuseum Ouwerkerk
  • Gesprek over rol van de Bibliotheek in 2030 in de ZB 
  • College tour in de HZ Middelburg

Programma dinsdag 5 november

Contactpersoon: Pascal Elegeert, telefoon: +31 (0)118654152.

 

Mede mogelijk gemaakt door Europe Direct

 

Boeken van Jan Rotmans