Online bijeenkomst Van lezen word je beter!

10 maart 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online via Zoom

Kosten: gratis

Wil je weten welke boeken schrijver Philip Huff door zijn ziekenhuistijd hielpen? Benieuwd waarom huisarts Judith Verhoog romans gaat voorschrijven aan haar patiënten? Nieuwsgierig welke boeken de Culturele Apothekers aanraden bij corona-somberte? Kom dan naar de online bijeenkomst 'Van lezen word je beter!'

In 2020 won de Culturele Apotheek met haar leeslustbevorderende aanpak de Jan van Luxemburgprijs. Het prijzengeld gebruikten zij om – samen met een aantal huisartsen – een digitale boekenlijst samen te stellen voor in de huisartsenpraktijk. Deze bevat troostende, spiegelende en opwekkende romans en verhalenbundels voor mensen die kampen met kwalen als angst of eenzaamheid, chronisch ziek zijn of bijvoorbeeld de zorg voor een zieke naaste dragen. Handig voor huisartsen en hun patiënten bij kwalen waar geen pillen, poeders of pleisters voor zijn.

Online programma
Op 10 maart lanceren ze deze boekenlijst tijdens een online bijeenkomst over de heilzame werking van verhalen en gedichten. Met bijdragen van schrijver Philip Huff, huisarts Judith Verhoog, filosoof Maarten Meester en schrijfster Carla de Jong. Madeleine Kasten, voorzitter van het Jan van Luxemburgprogramma, reikt aansluitend de prijs uit aan de Culturele Apotheek.

Praktisch
Datum: woensdag 10 maart
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
Online via Zoom
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar vraag@cultureleapotheek.nl.
Je ontvangt dan tijdig de zoom-link.

Lees hier het volledige programma.