Lezing 'Marinissen on Photography'

10 januari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Auditorium, ZB

Kosten: €10, Studenten €7,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van rock ’n roll fotograaf tot digitaal pionier en creative director

De internationaal bekende celebrity- en reclamefotograaf Rob Marinissen geeft op woensdag 10 januari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur een lezing in de ZB over zijn werk. Deze inspirerende lezing is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en (werken in) de creatieve industrie.

Over Rob Marinissen

Tijdens zijn examenjaar aan de School voor Fotografie in Den Haag in 1987 ontwikkelde Rob Marinissen een eigen compositietheorie met één doel: sterk beeld maken. Die theorie werd praktijk. Hij slaagde cum laude en kreeg twee prijzen voor zijn eindexamenwerk dat gericht was op de muziekindustrie. Een dag na zijn eerste kennismaking met Muziekkrant Oor fotografeerde Marinissen zijn eerste cover en in de periode die volgde werkte hij met grote namen uit de muziekindustrie: Lenny Kravitz, Pearl Jam, Bon Jovi, Philip Glass, Ian Dury, Bob Geldof en de NITS, Tröckener Kecks, De Dijk.

Na 10 jaar rock ’n roll verbreedde Marinissen zijn horizon en werd hij Hoofd Fotografie aan de KABK in Den Haag. Hij opende een post-productie en VFX studio en wat later talent agency The Valley in Amsterdam en een creatieve studio in Dubai. Na 3 decennia rond fotografie heeft Marinissen het medium van alle kanten gezien; als fotograaf, als docent, pionier, organisator, producer, talent-coach, creative director en regisseur.