Interview met Vamba Sherif

10 oktober 2019, van 19:30 tot 21:30 | de Drvkkery, Markt 51, Middelburg

Kosten: geen, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Auteur Vamba Sherif wordt op donderdag 10 oktober om 19.30 uur door Steffen Brinkhaus geïnterviewd in de Drvkkery.

De avond staat in het teken van de Black Achievement Month (BAM). Toegang is gratis, reserveren is aan te raden.

Vamba Sherif is in Zeeland op uitnodiging van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Switch.

In de week van 7 tot en met 11 oktober geeft hij 11 lezingen op scholen, voortgezet en beroepsonderwijs. Deze Literaire Tocht maakt onderdeel uit van het provinciale samenwerkingsverband Four Freedoms door het jaar heen.
In de Drvkkery geeft hij een openbaar interview waar iedereen welkom is!

Vamba Sherif is schrijver, journalist, filmrecensent, curator en motivational speaker. Hij is in Liberia geboren en deels in Koeweit en Syrië opgegroeid. Hij heeft verschillende romans geschreven, zoals De Zwarte Napoleon, De getuige, Zwijgplicht, Het koninkrijk van Sebah en Het land van de vaders.

Zijn werk behandelt thema's als migratie, thuishoren, liefde, kolonialisme en de spanning tussen de gematigde en de radicale islam. Zijn romans zijn in het Engels, Frans, Spaans, Duits en het Indiase Malayalam verschenen. Over zijn werk schreef de Berliner Zeitung: 'Sherif creëert draaikolken van Shakespeariaanse intensiteit.' Hij werkt aan een nieuwe roman.

Literaire Tocht

De Literaire Tocht maakt deel uit van het programma Four Freedoms door het jaar heen. Rondom de vier vrijheden van Franklink D. Roosevelt worden het hele jaar door evenementen georganiseerd: lezingen, concerten, tentoonstellingen. Heel verschillende dingen die één ding gemeen hebben: ze vertellen een verhaal over vrijheid.

Samenwerkingsverband

Four Freedoms door het jaar heen is een samenwerkingsverband tussen o.a. Provincie Zeeland, Bevrijdingsfestival Zeeland, HZ Cult, Switch, de Drvkkery en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Switch maakt sinds dit jaar onderdeel uit van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.