In gesprek met Typhoon

16 juni 2021, van 11:00 tot 12:00 | online

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, nodigt Zeeuwen uit om met hem in gesprek te gaan over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen die nu relevant zijn, maar waarover ook veel taboes en ongemakken heersen.

Meeting

In hoeverre worden niet-witte mensen op achterstand gezet door de erfenis van slavernijverleden en kolonialisme? Typhoon spreekt hierover, vertelt zijn verhaal en gaat het gesprek aan met in principe iedereen die zich daarvoor aanmeldt.

HZ-studenten praten verder

Aansluitend om 19.30 uur praten HZ-studenten verder over dit onderwerp tijdens de SDG Daily Mile Talk. Met de Daily Mile Talk worden studenten uitgedaagd een uur te gaan wandelen en te socializen via audiobellen in Teams. Angelique Duijndam van Stichting Slavernijmonumenten Zeeland verzorgt een inleiding.
 

Initiatief

Keti Koti

Het gesprek met Typhoon is een initiatief van de Keti Koti Community Zeeland en HZ University of Applied Sciences en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland / Four Freedoms Door Het Jaar Heen, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, NinSee en Europe Direct.