Hurgronje Symposium UCR

18 mei 2018, van 10:00 tot 17:00 | ZB, Auditorium

Kosten: geen

Op 18 mei 2018 presenteren studenten geschiedenis en geesteswetenschappen van het UCR hun onderzoek van het afgelopen semester op het zesde Hurgronje symposium.

Het uitgangspunt van de dag is de geschiedenis van wetenschap en van kennis in het algemeen. Een groot deel van de presentaties zal ingaan op een Zeeuws aspect van die geschiedenis. De presentaties zijn in het Engels. De dag wordt afgesloten met een video-essay over de filosofie van de vroeg-zeventiende-eeuwse kaarsenmaker-filosoof Isaac Beeckman. Deze is geboren en gevormd in het filosofische Middelburg, de hoofdstad van het barbaarse Zeeuwse eilandenrijk, om met de laat-vijftiende-eeuwse filosoof Paulus van Middelburg te spreken.

Dit jaar wordt met een internationale conferentie op het UCR de belangrijke ontmoeting tussen Isaac Beeckman en René Descartes in 1618 in Breda herdacht. In het middagluik van het Hurgronje-symposium op 18 mei gaan studenten dieper in op het leven, werk en de context van Beeckman en op de Wetenschappelijke Revolutie.