Human Library Zeeland: in gesprek met 'levende boeken'

8 december 2018, van 13:30 tot 17:00 | ZB Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7

Kosten: geen. Iedereen is van harte welkom!

Op zaterdag 8 december kun je van 13.30 tot 17.00 uur een ‘levend boek’ lezen in ZB| Bibliotheek Vlissingen. In de Human Library ga je in gesprek met interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Stap in de belevingswereld van een ander. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?

Bijzondere levensverhalen
‘Levende boeken’ zijn mensen met een bijzonder levensverhaal. In open een-op-eengesprekken spreken levend boek en bezoeker over hun levens. Er vinden onverwachte ontmoetingen plaats en er ontstaan nieuwe verbindingen. Op deze wijze neemt de Human Library vooroordelen weg, ontstaat er begrip én mensen worden aan het denken gezet over henzelf en de wereld om hen heen.

Klopt de kaft?
Een boek kun je niet op zijn kaft beoordelen en een mens niet op basis van zijn buitenkant. Komt wat we over mensen weten en denken te weten wel overeen met de werkelijkheid? Titels van de levende boeken tijdens de Human Library Zeeland zijn onder andere: rolstoel, anorexia, homohuwelijk en verandermens.

Ga in gesprek
Zoals in een Bibliotheek boeken toegang geven tot onbekende werelden, kunnen bezoekers tijdens deze Human Library in de belevingswereld van een levend boek stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het levend boek in gesprek te gaan. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om met iemand te spreken waarmee ze op straat misschien geen gesprek zouden (durven) aanknopen.

Human Library
De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong met als doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Inmiddels wordt de Human Library op veel plaatsen georganiseerd en is er een wereldwijde community van vrijwilligers actief om middels de gesprekken van de Human Library sociale verandering tot stand te brengen. In Nederland onder meer in Groningen, Apeldoorn, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Middelburg en nu ook in Vlissingen.

In samenwerking met Europe Direct.