Concertlezing Jan Brokken, Marcel Worms en Ursula Schoch

17 oktober 2017, van 20:00 tot 22:00 | Betje Wolff Auditorium, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: Kaarten € 7,50 zijn te koop in boekhandel de Drvkkery en online te bestellen via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets Leden en Vrienden van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Vrienden van de Drvkkery (klantenkaart) en de Zeeuwse Volksuniversiteit krijgen op vertoon van hun pasje € 1,50 korting.

Een concertlezing van Stichting Literaire Activiteiten Zeeland (SLAZ) met Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Ursula Schoch (viool)

De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië.

Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms en Ursula Schoch voeren werken uit van Modest Moessorgski, Alexander Glazounov, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Dimitri Sjostakovitsj en Alexander Skrjabin.

Foto Jan Brokken: Dirk-Jan Gjeltema
Foto Marcel Worms en Ursula Schoch: Cara Boerwinkel