Belastingspreekuren in de Bibliotheek maart-april 2019

5 maart 2019 t/m 30 april 2019 | ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg

Kosten: geen

ZB helpt bij je belastingaangifte

Samenwerking ZB en Belastingdienst

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen in maart en april terecht in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Op 9 data worden er belastingspreekuren georganiseerd. De hulp bij aangifte en aanvragen is bestemd voor particulieren, niet voor organisaties en bedrijven.

Data belastingspreekuren en aanmelding
De spreekuren vinden plaats van 10.00 - 12.00 uur op:

Dinsdag 5 maart
Donderdag 14 maart
Dinsdag 19 maart
Donderdag 28 maart
Dinsdag 2 april
Donderdag 11 april
Dinsdag 16 april
Donderdag 25 april
Dinsdag 30 april

De helper bij het invullen werkt op afspraak, zodat je niet hoeft te wachten. Er wordt een half uur voor je gereserveerd.
In het aanmeldformulier word je gevraagd maximaal 3 voorkeuren op te geven voor een datum en tijdstip. Per e-mail of telefonisch verneem je wanneer en hoe laat de definitieve afspraak is.

DigiD
Voor het invullen van de belastingaangifte is een DigiD of machtigingscode (ook van jouw fiscaal partner) nodig. Heb je die niet:
DigiD: je vraagt minimaal een week voordat je het spreekuur bezoekt digitaal een DigiD aan via www.digid.nl/aanvragen;
Machtigingscode: bel met de Helpdesk Belastingdienst (088-1236555) en vraag een machtigingscode aan. De Helpdesk zal naar jouw adres, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) vragen en je vervolgens een machtigingscode toesturen in circa 5 werkdagen. Deze machtigingscode neem je samen met jouw BSN mee naar het belastingspreekuur.

Gratis computergebruik en printen voor belastingaangifte
Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt ZB van 1 maart tot 1 mei gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte (via belastingspreekuur) en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Op bepaalde pc's kan de belastingaangifte worden ingevuld en geprint.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marleen Bimmel (0118-654268) of Marc van de Plasse (06-46194433).