POPAANZEE-bandcoaching

PopAanZee is een bandcoachingstraject voor Zeeuwse bands, dat wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met de Zeeuwse Poppodia.

Gemotiveerde muzikanten gezocht voor het PopAanZee-traject 2017

Voor het komend jaar wordt er weer gezocht naar drie nieuwe acts.
Naast dat ze intensieve coaching krijgen, geven de bands een optreden in de Zeeuwse podia en gaan ze op tour langs diverse Zeeuwse festivals.

Jaarlijks worden de drie snelst opkomende bands uit Zeeland geselecteerd voor een jaar lang coaching. In 2016 bestond deze selectie uit de Zeeuwse bands HunterStreet uit Clinge, de zusjes GEMINA uit Middelburg en de winnaar van de Zeeuwse Belofte 2015, Clear Clamour uit Kapelle.

PopAanZee is dé plek voor gemotiveerde talenten die er aan toe zijn om buiten de provincie te gaan spelen. De geselecteerde bands gaan een jaar lang samenwerken met een door hen zelf uitgekozen muziekprofessional. Daarnaast krijgen ze een jaar lang extra optreedmogelijkheden en ontvangen ze op maat gesneden coaching en workshops. Na deze groeispurt van een dik half jaar heeft de band een groot aantal tools in handen, om op eigen kracht landelijke bekendheid te gaan verwerven.

Vorig jaar werd HunterStreet begeleid door boeker en muziekprofessional Frank Kimenai. GEMINA ging de samenwerking aan met Bart van Liemt, bekend van de bands the Sheer en BADE. En Clear Clamour werkte een jaar lang samen met de Utrechtse producer Pim van de Werken.

Bands en Acts kunnen zich aanmelden voor PopAanZee tot 20 februari. Daarna zal een jury bestaande uit de programmeurs van de Zeeuwse poppodia een selectie maken.

2016

Clear Clamour

Clear Clamour

Clear Clamour is een rockband met progressieve trekjes uit Goes die onlangs op eigen kracht hun eerste single ‘Flamboyant Man’ uitbracht. Door het winnen van de Zeeuwse Belofte plaatsten zij zich automatisch voor het traject.

HunterStreet

HunterStreet is een nieuwe band uit Clinge, die tot op heden nog relatief weinig optrad maar veel indruk maakte met twee aanstekelijke singles. 

GEMINA

Isabelle van Beek was pas zeventien en is daarmee de jongste deelnemer. Deze singer-songwriter uit Middelburg met haar heel eigen stijl, wist zich voldoende te onderscheiden voor deelname aan het project. Zij treedt sinds kort op samen met haar zusje Marith. 

2015

De deelnemers van 2015 waren: Keaton, PEER en Monsun. Zij werden gecoached door Sven Figee, Peter Slager en Pablo van de Poel.

Monsun

PEER

Keaton