Nieuwsoverzicht ZB| Planbureau

Resultaat 1 - 10 (van 48)

 • Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart Bekijk details

  21 maart 2017

  ZBpanel heeft in opdracht van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland een peiling over ervaren discriminatie uitgevoerd.

  Bekijk details van Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart

 • Dementievriendelijk Zeeland Bekijk details

  10 maart 2017

  De afgelopen tijd hebben we geluisterd. Binnen het project Dementievriendelijk Zeeland heeft de Zeeuwse Huiskamer in samenwerking met Zeeuwse Zorgschakels, HZ| University of Applied Sciences, Economische Impuls Zeeland en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland met steun van de Provincie Zeeland gewerkt aan fase 1: de verhalen van mensen met dementie, hun familie, vrienden en omgeving bovenhalen. De basis voor de gespreken lag bij het Odensehuis op Schouwen-Duiveland.

  Bekijk details van Dementievriendelijk Zeeland

 • Waarover maken Zeeuwen zich zorgen? Bekijk details

  24 februari 2017

  Regionale omroepen en de NOS hebben een peiling gehouden. Zeeuws-Vlaamse reacties wijken af van de rest van Nederland. De kwaliteit van de gezondheidszorg staat daar op nummer één. Onderzoeker Dick van der Wouw is door Omroep Zeeland gevraagd naar een verklaring van de verschillen in de Zeeuwse regio’s. "Niet verwonderlijk", zegt Dick van der Wouw van het ZB| Planbureau, "Zeeuws-Vlaanderen is de meest vergrijsde regio van Nederland met een kwart van de bevolking ouder dan 65 jaar."

  Bekijk details van Waarover maken Zeeuwen zich zorgen?

 • Zeeuwse scholieren gezonder met groen in de buurt Bekijk details

  14 februari 2017

  Zeeuwse scholieren die in de buurt van groen wonen, zoals een bos, park of natuurgebied, zijn gezonder. Dit is één van de bevindingen van het onderzoek van de Jeugdmonitor Zeeland dat ZB| Planbureau in samenwerking met de GGD Zeeland heeft uitgevoerd. Groenvoorzieningen zorgen voor een beter leefklimaat, gezondere lucht en zetten jongeren aan tot sporten en het ontmoeten van leeftijdsgenoten.

  Bekijk details van Zeeuwse scholieren gezonder met groen in de buurt

 • Dashboard Jeugdmonitor Zeeland Bekijk details

  6 februari 2017

  In 2016 heeft ZB| Planbureau in het kader van Jeugdmonitor Zeeland onderzoek gedaan naar Zeeuwse jongvolwassenen. Via ons dashboard zijn nu op hoofdlijnen de gemeentelijke en provinciale uitkomsten beschikbaar.

  Bekijk details van Dashboard Jeugdmonitor Zeeland

 • Uitkomsten onderzoek naar vervoersarmoede, februari 2017 Bekijk details

  3 februari 2017

  Doordat steeds meer voorzieningen verhuizen naar steden en grotere dorpen, zijn ze voor sommige doelgroepen lastig te bereiken. Zo geven Zeeuwse MBO-studenten aan regelmatig niet op school, hun stageplek en in uitgaansgelegenheden te kunnen komen. De bereikbaarheid van winkels en het ziekenhuis is voor vrouwen van 60 jaar en ouder het grootste probleem.

  Bekijk details van Uitkomsten onderzoek naar vervoersarmoede, februari 2017

 • Een bloeiende filmsector zal Zeeland goed doen Bekijk details

  27 januari 2017

  Op vrijdag 27 januari 2017 is het rapport ‘Films in Zeeland’ van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aangeboden aan gedeputeerde Jo-annes de Bat. Het doel van het onderzoek in opdracht van CAVAK en Zigzag was om zicht te krijgen op het gemeenschappelijk nut van film- en tv-producties in Zeeland.

  Bekijk details van Een bloeiende filmsector zal Zeeland goed doen

 • Duurzame opslag publicaties Bekijk details

  6 januari 2017

  Per 1 januari 2017 is een groot deel van de eigen publicaties van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en van één de voorgangers van ZB (SCOOP) duurzaam opgeslagen en toegankelijk via het e-depot van de KB.

  Bekijk details van Duurzame opslag publicaties

 • Weglek Zeeuwse jongeren toegenomen Bekijk details

  3 januari 2017

  Na hun middelbare school vertrekken veel jongeren uit hun woongemeente. Ze gaan studeren aan een universiteit of hogeschool en verwisselen het ouderlijk huis voor de studentenkamer.

  Bekijk details van Weglek Zeeuwse jongeren toegenomen

 • Einde van eigendom Bekijk details

  13 december 2016

  In oktober 2016 is het ZBpanel bevraagd over circulaire economie. 514 panelleden (45%) gaven volledig antwoord op de vragen. In de circulaire economie verschuift het accent van het bezit van het product naar het belang van de dienst. ”Zou u bijvoorbeeld een koelkast willen huren i.p.v. zelf een nieuwe aanschaffen?” was één van de vragen aan de panelleden.

  Bekijk details van Einde van eigendom