• Je vakantie begint met boeken!

  De Spannende Boeken Weken (9 t/m 25 juni) komen er weer aan. ZB heeft een presentatie met spannende boeken uit de collectie op het Plein. 

 • Keuze uit tientallen luisterboeken voor je lijst

  Te laat begonnen met je literatuurlijst en nu in tijdnood?

  Met de gratis LuisterBieb app kun je naast lezen ook eens een boek luisteren. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch. 

 • Kies jouw boek

  Met WelkBoek kun je op een bijzondere manier een boek uitkiezen dat precies past bij waar jij (op dat moment) zin in hebt.

 • Verbeter je Nederlands

  Taalhuis Walcheren organiseert vanaf 17 februari 2017 elke maand Taalcafés op drie locaties. Tijdens het Taalcafé werken bezoekers op een leuke, informele manier aan taal.

Reserveren en verlengen

Vanuit huis kun je heel eenvoudig materialen uit de collectie Zeeuwse Bibliotheken reserveren en verlengen. Via onze catalogus kun je ook materialen buiten Zeeland aanvragen. Met je lenerspas kun je de materialen die je thuis hebt verlengen.

Voordeel met je Biebpas

Nieuws

 1. Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2017 geopend vanaf 15 juni

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni tot 15 juli 2017. Aanmelden kan officieel via de website van het Zeeuws Tijdschrift (zeeuwstijdschrift.nl)....

  23 mei 2017

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2017 geopend vanaf 15 juni

 2. Winnaars fotowedstrijd Art.1 in beeld

  Op donderdag 5 mei 2017 zijn de winnaars van de fotowedstrijd ‘Art.1 in beeld’ voor scholieren en amateurfotografen bekendgemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen.

  6 mei 2017

  Bekijk details van Winnaars fotowedstrijd Art.1 in beeld

 3. Jongeren ODE Zeeland organiseren congressen over klimaat

  Jongeren Taskforce Our Democratic Europe (ODE) Zeeland organiseren twee congressen over klimaatverandering en duurzaamheid

  21 april 2017

  Bekijk details van Jongeren ODE Zeeland organiseren congressen over klimaat

 4. Nieuw in ‘Mijn Bibliotheek’

  Mijn Bibliotheek is het gedeelte van de website waar je je eigen bibliotheekzaken regelt. Je kunt hier je boeken verlengen en zien wat er nog op je pas staat.

  29 maart 2017

  Bekijk details van Nieuw in ‘Mijn Bibliotheek’

 5. Winnaar Schrijfwedstrijd Boekenweek

  De jury van de Betje Wolff Schrijfwedstrijd, uitgeschreven door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland heeft met genoegen maar liefst 26 inzendingen gelezen en besproken. De winnaar is bekendgemaakt.

  27 maart 2017

  Bekijk details van Winnaar Schrijfwedstrijd Boekenweek

 6. Krantenbank Zeeland ook doorzoekbaar via krantenbank KB: Delpher

  Krantenbank Zeeland is een prachtige informatiebron over Zeeland. Er zijn meer dan 2,1 miljoen krantenpagina’s in te vinden, van 1758 tot 2015. Nederland heeft verschillende regionale krantenbanken. Voor...

  20 maart 2017

  Bekijk details van Krantenbank Zeeland ook doorzoekbaar via krantenbank KB: Delpher

 7. Landelijke dag basisvaardigheden

  Aan de slag met éénentwintigste eeuwse basisvaardigheden.

  14 maart 2017

  Bekijk details van Landelijke dag basisvaardigheden

 8. Voorleeskampioenen van Walcheren

  Valery Louwerse en Vera Stroo zijn de Voorleeskampioenen van Walcheren. Op woensdagmiddag 8 maart 2017 organiseerde ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de finale Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd....

  10 maart 2017

  Bekijk details van Voorleeskampioenen van Walcheren

 9. Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

  Vanaf 1 maart 2017 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. In de ZB kunnen mensen terecht voor gratis computer-...

  23 februari 2017

  Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

Meer nieuws

Openingstijden vandaag

ZB Middelburg
10:00 - 20:00

Online cursussen van de Bibliotheek

Met een geldig lidmaatschap van de Bibliotheek kun je tussen november 2016 en november 2017 twee online cursussen kiezen. Als bonus krijg je iedere maand een korte cursus cadeau. 

Cursus maand maart

Stadsvlag of stadsgeus? (deel 2 in de Middelburgse vlaggenkwestie)

Mijn weblog van gisteren maakte nogal wat los in het Middelburgse stadhuis en daarbuiten. Het was toch geenszins mijn bedoeling geweest er een sensatieverhaal van te maken, hooguit de historische context wat beter te duiden.

Digitale Bibliotheek